După 12 luni de la solicitare, soluție pentru impozitele platite de asociațiile sportive

de | 11/02/2019 | Administrație, Local

Asociațiile sportive care au în proprietate construcții plăteau anual impozit pe aceste imobile, deși activitatea desfășurată era non-profit. Această problemă a fost adusă în atenția administrației publice locale de mai multe ori, dar până acum solicitările nu au avut parte de un răspuns favorabil.

În urmă cu un an, reprezentantul clubului Sense Roman spunea, la întâlnirea dintre primar și ONG-uri pentru dezbaterea bugetului, că plata unui impozit atât de mare este o adevărată piatră de moară pentru asociația pe care o reprezintă.

“Nu putem rezista cu aceste taxe. Pe aceste terenuri, anul trecut (n.r. – în 2017) au participat 759 de sportivi din țară. Ca să rezistăm, ca organizatori de turnee, trebuie să fim ajutați. E o investiție de peste 300.000 de euro care s-a făcut, deci una semnificativă. O competiție sportivă costă cam 3.000 de lei ca să fie organizată. În 2017 au fost organizate 13 turnee, din care cinci  turnee au fost trecute în calendarul Federației Române de Tenis. Sunt oameni din toată țara care ne apreciază și care vin cu drag la Roman. Ar fi păcat să nu putem rezista, mai ales că în zonă nu sunt alte terenuri similare, omologate de Federația Internațională de Tenis.”

antrenor Ioan Isciuc, antrenor club Sense Roman

Anul acesta (adică 12 luni mai târziu de la declarația de mai sus), Primăria a găsit o soluție: va modifica hotărârea de Consiliu Local prin care s-au aprobat taxele și impozitele locale pentru anul 2019, astfel că vor fi scutite de la plata impozitului/taxei și „clădirile folosite pentru desfăşurarea de activităţi sportive, inclusiv clădirile care asigură funcţionarea bazelor sportive.”

Propunerea de modificare a hotărârii privind stabilirea taxei și impozitelor locale se află, la acest moment, în dezbatere publică. Propunerile, sugestiile si opiniile persoanelor interesate cu privire la acest proiect pot fi depuse până la data de 22 fenbruarie la Biroul Unic din cadrul Primăriei Municipiului Roman sau pe adresa de mail: admpublica@primariaroman.ro.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.