Magistrații nemțeni au ieșit la protest

de | 22/02/2019 | Județean, Justiție

Mai mulți magistrați nemțeni s-au aliniat, vineri după-amiază, altor colegi din țară și au protestat față de recenta ordonanță de urgență a Guvernului care schimbă legile justiției. Protestul a avut loc vineri seară, începând cu ora 16.30, pe scările Tribunalului din Piatra Neamț. Cu toții susțin că această ordonanță afectează independența justiției. De altfel, pe foile pe care le-au ținut în mâini scria „Pentru o justiție independentă”.

Principala îngrijorare o reprezintă posibila subordonare politică a șefilor de parchete, întrucât procedura de numire a acestora s-a schimbat. Pe de altă parte, magistrații au nemulțumiri legate și de subfinanțarea sistemului judiciar. Nu este vorba despre salarii, ci de cheltuieli pentru consumabile, starea unor sedii, lipsa tehnicii și alte aspecte similare.

Vineri au fost proteste ale magistraților și în București, Cluj, Constanța, Brașov, Sibiu, Pitești, Oradea, Timișoara, Iași. Nu este pentru prima dată când magistrații ies în stradă. În decembrie 2017, procurorii și judecătorii au protestat tot din cauza unor modificări ale legilor justiției.


protest magistrati Piatra Neamt 7808
protest magistrati Piatra Neamt 7807

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.