Războiul declarațiilor pe tema Cheile Bicazului continuă: „S-a ajuns în această situație extrem de gravă din cauza lispei de interes a autorităților”

de | 30/06/2019 | Județean, Politică

Procesul privind Cheile Bicazului a stârnit mai multe discuții politice în interiorul județului decât între cele două județe vecine. După decizia instanței de fond, fostul prefect George Lazăr a arătat cu degetul către actuala conducere a Prefecturii. La rându-i, prefectul Daniela Soroceanu a spus că de vină sunt cei care au fost la conducerea județului în urmă cu ceva ani, inducându-i, în mod nominal, pe George Lazăr și Vasile Pruteanu (fost președinte CJ Neamț).

Lazăr nu a așteptat prea mult pentru a întoarce replica. A comparat-o pe Soroceanu cu Maria Gheorghe (fost prim-secretar al județului în perioada comunistă), făcând referire în mod special la un protest anunțat la Piatra-Neamț.

Cum veti proceda distinsă doamnă prefect? Ne veți face dosare penale tuturor nemțenilor și jurnaliștilor care avem curaj să ne spunem nemulțumirea? Trimiteți jandarmii ca pe 10 august, cum au făcut Dragnea și șefa dumneavoastră, doamna Carmen Dan? Consider și sunt convins că orice persoană de bună credință gândește la fel, că s-a ajuns în această situație extrem de gravă din cauza lispei de interes a autorităților. Dacă în spețe judiciare, în care părți sunt ApaServ Neamț – companie în subordinea Consiliului Județean, Spitalul Județean ori alte societăți patronate de același Consiliu Județean Neamț, s-au găsit fonduri de ordinul milioanelor de lei pentru a angaja firme de avocatură în apărarea intereselor financiare, în cazul Cheile Bicazului și a 5.000 ha teren al județului Neamț nu s-au mai găsit resurse financiare nici măcar pentru a asigura transportul juriștilor CJ și ai Prefecturii pentru a face act de reprezentare la termenele de judecată.” 

George Lazăr, fost prefect al județului Neamț

Fostul prefect cere răspuns la cinci chestiuni punctuale:

  •  Ce demersuri au întreprins în ultimii 3 ani în a apăra corect interesele patrimoniale ale județului Neamț în dosarul Cheile Bicazului? 
  •  La câte termene de judecată au trimis juriștii instituțiilor să facă acte de apărare calificată la Tribunalul Prahova? 
  •  Ce acte de procedură au exercitat în apărare? 
  •  Ce formă de ajutor au oferit Comunei Bicaz Chei parte în dosar, pentru susținerea apărărilor în dosar? 
  •  Cu ce soluții vin de la acest moment pentru viitor, în faza de apel, pentru a ne recâștiga drepturile noastre patrimoniale în dosarul Cheile Bicazului? 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.