Monitorizare înRoman.ro: Deputatul Stan vrea facilități fiscale pentru angajatorii care plătesc creșa copiilor angajaților

de | 05/08/2019 | Județean, Monitorizare parlamentari, Politică

Județul Neamț are 11 parlamentari: trei senatori și opt deputați. În Senatul României sunt Emilia Arcan (PSD), Dan Manoliu (PSD) și Eugen Țapu Nazare (PNL). În Camera Deputaților nemțenii sunt reprezentați de: Dănuț Andrușcă (PSD), Iulian Bulai (USR), Corneliu-Mugurel Cozmanciuc (PNL), Neculai Iftimie (PSD), Laurențiu-Dan Leoreanu (PNL), Alexandru Rotaru (PSD), Viorel Stan (PSD), Ciprian-Constantin Șerban (PSD).
Ce au făcut aceștia în sesiunea parlamentară februarie – iulie 2019? înRoman.ro continuă analiza bazată pe cifre oficiale a activității fiecărui parlamentar, oferind o nouă sinteză a muncii realizate de reprezentanții noștri în Legislativul României. 

Viorel Stan, deputat PSD, este membru în Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport și membru în grupurile de prietenie cu Bulgaria, Columbia și Coasta de Fildeș.

Activitatea deputatului Viorel Stan în sesiunea parlamentară februarie – iulie 2019:

 • 0 luări de cuvânt;
 • 0 interpelări/ întrebări;
 • 22 declarații politice/comunicate de presă;
 • are 13 propuneri legislative;
 • a susținut 0 moțiuni;
 • a votat de 686 de ori (vezi aici cum a votat la fiecare proiect în parte);
 • raportat la evidența votului electronic (voturi totale vs. voturi la care a participat), deputatul a avut o prezență de aproximativ 59%.

Parlamentarul romașcan susține, printre altele, proiectul legislativ privind pedepse mai mari pentru cei care apelează abuziv sistemul de urgență 112; cel privind durata unui contract de arendă – să nu fie mai mică de șapte ani; relaxarea legislației în favoarea utilizării și a vânzării de articole pirotehnice de tip F2 și F3; modificarea legislației pentru ca firmele să fie încurajate să acorde sponsorizări pentru activitățile sportive; facilități fiscale pentru privații care se vor implica în construirea de creșe și în sistemul de învățământ dual. De asemenea, angajatorii care ar urma să plătească creșa copiilor angajaților (astfel încât mamele să fie stimulate să se întoarcă la muncă mai devreme de doi ani, atât cât este concediul pentru creșterea copilului) ar plăti mai puțin la impozitul pe profit cu cel mult 1.500 lei/lună/copil.

Declarațiile de avere și interese ale lui Viorel Stan:

 • 4 terenuri intravilane în Roman (1), Cordun (2) și Dămuc (1);
 • 1 clădire în București (moștenire);
 • 1 autoturism Ford Mondeo fabricat în 2008;
 • are un credit bancar scadent în 2021, în valoare de 88.000 lei;
 • este vicepreședinte PSD Neamț;
 • președinte executiv PSD Neamț.

Cât ne costă pe noi, cetățenii, prezența lui Viorel Stan în Camera Deputaților?

Indemnizația netă a parlamentarului a fost, în luna mai 2019, de 11.194 lei. La indemnizație se adaugă și o diurnă, decontarea cheltuielilor cu transportul și cazarea.

Cei care vor să-l contacteze direct pe deputatul Viorel Stan o pot face la biroul parlamentar din Piatra Neamț (în sediul PSD, din bulevardul Republicii, nr. 17), în fiecare vineri, între orele 11.00 – 14.00 și la biroul din Roman (la sediul PSD), în fiecare sâmbătă, între orele 10.00 – 13.00, sau la numărul de telefon 0746.659. 959.

VEZI ȘI: 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.