Monitorizare înRoman.ro: Ciprian Șerban susține majorarea tichetelor sociale pentru grădiniță

de | 07/08/2019 | Județean, Monitorizare parlamentari, Politică

Județul Neamț are 11 parlamentari: trei senatori și opt deputați. În Senatul României sunt Emilia Arcan (PSD), Dan Manoliu (PSD) și Eugen Țapu Nazare (PNL). În Camera Deputaților nemțenii sunt reprezentați de: Dănuț Andrușcă (PSD), Iulian Bulai (USR), Corneliu-Mugurel Cozmanciuc (PNL), Neculai Iftimie (PSD), Laurențiu-Dan Leoreanu (PNL), Alexandru Rotaru (PSD), Viorel Stan (PSD), Ciprian-Constantin Șerban (PSD).
Ce au făcut aceștia în sesiunea parlamentară februarie – iulie 2019? înRoman.ro continuă analiza bazată pe cifre oficiale a activității fiecărui parlamentar, oferind o nouă sinteză a muncii realizate de reprezentanții noștri în Legislativul României. 

Ciprian Șerban, deputat PSD, este membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice și face parte din grupurile parlamentare de prietenie cu Estonia, Turcia și Letonia. Începând cu februarie 2019, este vicelider al grupului PSD din Camera Deputaților.

Activitatea deputatului Ciprian Șerban în sesiunea parlamentară februarie – iulie 2019:

  • 25 luări de cuvânt;
  • 0 interpelări/ întrebări;
  • 21 de declarații de presă;
  • a semnat 24 de propuneri legislative;
  • a votat de 1075 de ori (vezi aici cum a votat la fiecare proiect în parte);
  • raportat la evidența votului electronic (voturi totale vs. voturi la care a participat), deputatul a avut o prezență de peste 92%.

Deputatul Șerban susține, printre altele, ca și copiii personalului nedidactic și contractual din școli să beneficieze de scutiri la plata taxelor de înscriere la facultate și gratuitate la cazare în cămine; profesorii de sport din școli să nu mai pună note, ci calficative pentru toate formele de învățământ și nivel de studiu, exceptând școlile cu program sportiv; creșterea valorii tichetului social de grădiniță la 100 lei/lună/copil și modificarea condițiilor de acces la acest beneficiu (în sensul extinderii numărului de beneficiari).

Declarațiile de avere și interese ale lui Ciprian Șerban:

  • 2 apartamente (câte 3/8 din fiecare) în Roznov;
  • un ceas de 5.000 euro;
  • două credite care cumulează  25.000 euro;
  • este asociat la SC Euroconcip SRL și la SC In2Energy Holding SRL;
  • este președinte TSD Neamț și vicepreședinte PSD Neamț.

Cât ne costă pe noi, cetățenii, prezența lui Ciprian Șerban în Camera Deputaților?

Indemnizația netă a parlamentarului a fost, în luna iunie 2019, de 10.951 lei. La indemnizație se adaugă și o diurnă, decontarea cheltuielilor cu transportul și cazarea.

Ciprian Șerban are cabiente parlamentare în Piatra-Neamț, str. Republicii, nr. 17, și în Roznov, str. Tineretului, nr. 663.

VEZI ȘI: 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.