UE ne dă bani pentru lapte și fructe. La Neamț iar nu va începe programul la timp

de | 02/09/2019 | Administrație, Județean, Social

Programul UE de încurajare a consumului de fructe, legume și lapte în școli va fi reluat în anul școlar 2019-2020, anunță Comisa Europeană.  Din cele 18 milioane de euro alocate României, 6.86 milioane de euro sunt destinate consumului de fructe şi legume și 10.8 milioane de euro sunt destinate programului de distribuire de lapte și produse lactate. La acești bani se adaugă o cofinanțare din partea Guvernului României.

La Neamț, programul privind distribuirea produselor în școli (corn, lapte și fructe) este blocat în mai toate localitățile. Deoarece – cu o singură excepție, comuna Cordun – de acest program se ocupă Consiliul Județean. Iar disputele politice au dus la neaprobarea rectificării de buget (în ședința Consiliului Județean din 27 august), prin care s-ar fi distribuit și acești bani. 

Din păcate, ceea ce se întâmplă acum la Neamț este un eveniment cu repetiție. În ultimii trei ani programul a început cu întârzâiere în județ, din cauze pe care Consiliul Județean a refuzat, de cele mai multe ori, să le explice. Iar atunci când, în sfârșit, produsele au fost livrate, calitatea a rămas doar un cuvânt scris în caietul de licitații. 

Cum a fost gestionat acest program în Neamț, în ultimii trei ani:

2016: Consiliul Județean Neamț își bate joc de aproape 50.000 de copii

2017: Consiliul Județean caută furnizori pentru lapte și corn. Data limită de evaluare a ofertelor, după începutul școlii

2018: Deputatul Bulai cere Guvernului să verifice programul „Laptele și cornul”

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.