Primarul Micu vrea jandarmi la spital

de | 12/09/2019 | Administrație, Local

Spitalul Municipal de Urgență Roman a fost anul acesta terenul unor incidente care au adus în atenția opiniei publice vulnerabilitatea acestei instituții, în ceea ce privește insecuritatea pacienților și a cadrelor medicale.

În luna mai, unul din medicii de gardă a fost bătut de un pacient nervos, căruia i s-a părut că nu i se acordă suficientă atenție. Săptâmâna trecută a avut loc un nou incident de acest fel, când un pacient care aștepta în camera de gardă a fost înjunghiat de către un individ venit din afară, la altercație participând și alte persoane de o parte și de cealaltă a taberelor.

În ambele cazuri, agresorii au fost identificați și sancționați, însă faptele fuseseră deja consumate, iar urmările puteau fi mult mai grave. Problema care se pune este aceea ca asemenea fapte să fie împiedicate înainte să se producă.

Primarul municipiului Roman a afirmat că agresiuni de felul acesta se întâmplă peste tot în țară, ba chiar și la case mai mari din America sau Europa, dar a admis totodată faptul că paza spitalului este insuficientă și ineficientă în astfel de situații, agenții angajați neavând tocmai pregătirea corespunzătoare pentru a face față cu succes unor cazuri de violență extremă.

După discuțiile purtate cu reprezentanții spitalului în urma incidentelor petrecute, Lucian Micu a declarat că a cerut conducerii spitalului să cheme, de fiecare dată când se întâmplă asemenea situații, echipajele de jandarmi. Acest lucru va fi posibil în condițiile în care a fost aprobată înființarea la Roman a unui detașament fix care va avea în componență 20 de jandarmi. Detașamentul își va începe activitatea după ce Inspectoratul de Jandarmi Neamț va stabili jandarmii care urmează să fie repartizați aici. 

Articol scris de Ciprian Predescu

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.