Toate lenjeriile din saloane, verificate

de | 24/09/2019 | Local, Sănătate

În urma articolului publicat de inRoman.ro, care a adus în atenție o reclamație făcută de o fostă pacientă a Spitalului Roman, conducerea unității spitalicești susține că a verificat starea lenjeriilor de pat din toate saloanele. Pacienta care a trimis fotografiile către inRoman.ro a fost externată la sfârșitul săptămânii trecute. Marți, 24 septembrie, lucrurile păreau să stea cu totul altfel decât ne-a arătat tânăra din Roman.

În urma sesizării primite de dumneavoastră în legătură cu lenjeria din spital, comitetul director și consiliul medical au efectuat verificări pe toate secțiile, în urma acestuia negăsindu-se astfel de lenjerii deteriorate. SMUR are stocuri de lenjerie care se prezintă în mod optim pentru a fi folosită. Pe viitor, rugăm pacienții care sesizează astfel de probleme, să atenționeze personalul medical, pentru a lua măsuri și, astfel, a soluționa orice problemă ce poate apărea în timpul spitalizării. De asemnea, avem rugămintea ca orice situație să fie transmisă pe adresa comunicare@spitalroman.ro sau secretariat@spitalroman.ro .

comunicat Spitalul Municipal de Urgență Roman

Tot ca urmare a articolului, cetățenii au povestit experiențe personale pe care le-au avut la Spitalul Roman. O doamnă a scris: ” Și eu am născut anul trecut! Au mai zis să avem grijă să nu pătăm patul (poate gaura de la cearșaf ).” Și a postat o fotografie cu un cearșaf rupt. O altă persoană a confirmat: „Este adevărat! Anul trecut la fel arătau! Ne-au pus lenjerii „curate” gata rupte… păturile rupte și vechi cam de înainte să mă nasc eu…. trebuiau fotografiate și saltelele…sunt în aceeași stare jalnică. Să nu mai zicem că în saloanele unde dorm mamele cu bebelușii mișunau gândacii.

Alte persoane au declarat că nu au avut nicio nemulțumire în perioada în care au fost internate. „Mă surprinde, eu am născut la Spitalul din Roman, acum un an, dar este adevărat că nu am stat sa desfăț pernele sa vad ce e dedesubt, lenjeria era albă, curată.

În același timp, unii sugerează că lenjeria curată se aduce mai repede dacă pacienții sunt… darnici cu infirmierele. Ipoteză care nu poate fi verificată, dar pe care conducerea spitalului a respins-o ferm de mai multe ori.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.