Prefectul Lazăr are șansa de a demonstra că PNL și PSD nu-s “aceeași mizerie”

de | 03/06/2020 | Local, Administrație, Politică

De când a redevenit prefect al județului, romașcanul George Lazăr dă impresia că bea energizant și doarme la Prefectură: comunicate, briefing-uri sau conferințe de presă, controale, sesizări, vizite în teren, ieșiri la rampă. Toate acestea, într-una dintre cele mai atipice perioade pe care o trăim la nivel mondial.

De două săptămâni, prefectul Lazăr are o dilemă în plus: să-l demită sau nu pe primarul Micu. Prefectul a ajuns reprezentant al Guvernului în teritoriu via Primăria Roman. Deci se poate presupune că are o datorie față de Lucian Micu. Pe de altă parte, George Lazăr a demis un primar care a primit un verdict similar de la ICCJ (primarul PNL de la Grințieș), iar dubla măsură îi va scădea mult din credibilitate. Cu toate actele pe masă, prefectul va trebui, până la urmă, să vină cu un răspuns asumat public. Și atunci va fi șansa lui de a demonstra că PNL și PSD nu sunt “aceeași mizerie”, așa cum spune sloganul.

Pentru că PSD a folosit deja, la Neamț, rețeta acoperirii propriilor incompatibili. În luna august 2019 scriam despre “Incompatibilii cu funcții, protejați”. Atunci era vorba despre șefa DGASPC Neamț (care este în funcție și la acest moment) și despre un fost primar, consilier județean PSD, care a rămas lipit de scaun până ce a fost condamnat într-o speță penală și acum ispășește pedeapsa.

Iar dacă numirile la nivelul instituțiilor deconcentrate țin de pixul unor miniștri, demiterea lui Micu este responsabilitatea exclusivă a prefectului Lazăr și o va deconta în consecință. Mai ales atunci când va decide să candideze pentru o funcție politică. 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.