Oamenii comunității (III) – Moto Mușatinii RC Roman: ,,Oamenii încă se mai pot numi oameni!”

de | 10/06/2020 | Oamenii comunității, Actualitate, Local

Un om pasionat este mereu dedicat pentru ceea ce îl face să simtă că trăiește cu adevărat. Un astfel de hobby a adunat acum trei ani de zile câțiva oameni care împărtășeau aceeași patimă pentru motociclete. Ionel Grecu este romașcanul care a dat startul înființării clubului Moto Mușatinii RC Roman, împreună cu trei prieteni devotați aceluiași țel: Marin Caramet, Alexandru Udrea și Silviu Condurache. Deși am putea crede că acești motocicliști iubesc viteza și că ar avea unele obiceiuri mai puțin ortodoxe, iată că ei vin să demonteze mitul cum că a fi motociclist înseamnă doar viteză, rock și droguri. Perioada aceasta grea care ne încearcă pe toți nu i-a lăsat nepăsători și au încercat să ajute cum au putut oamenii mai în vârstă care se confruntă cu diferite probleme.

Eu și prietenii mei ne cunoaștem de mult timp și am pus bazele acestui club în anul 2017, odată cu campania Alege viața!. Atunci a fost prima dată când am făcut o paradă moto la Roman și am continuat activitatea și în 2018. Pe 23 noiembrie 2018, la Sf. Gheorghe am fost primiți ca și club în Uniunea Cluburilor Moto din România și în aceeași lună am făcut și formele juridice, am înființat o asociație sportivă pentru a intra în legalitate. În lumea moto nu se cer asemenea formalități dar noi am vrut ca să figurăm ca o asociație juridică. La început am fost 13 membri, dar acum numărul s-a redus la 10. Din diferite motive unii s-au retras. Pentru noi este o mare onoare să avem un astfel de club în Roman.

Ionel Grecu, președinte Club Moto Mușatinii RC Roman

 Atunci când întâlnim motocicliști în trafic, mulți au o strângere de inimă, dar, din perspectiva președintelui Clubului Moto Mușatinii, viteza excesivă este o adevărată nebunie. Membrii clubului sunt, majoritatea, familiști și mereu circulă prudent fără a pune viața lor sau a celorlalți din trafic în pericol. 

Cei mai tineri motocicliști sunt poate cuprinși de febra vitezei. Poate că și eu am fost în tinerețe dar am învățat că este o mare nebunie să fii vitezoman pe potecile patriei. Poți să încerci puterea motorului făcând un test-drive pentru a-ți satisface adrenalina. Membrii clubului nostru sunt familiști, majoritatea. Distracția pentru noi este să ne plimbăm în siguranță cu familiile noastre. Singura problemă ar fi calitatea drumurilor din țara noastră. Sunt ,,criminale” de-a dreptul. Noi motocicliștii nu prea ne cunoaștem între noi dar ne salutăm mereu în trafic, ceea ce nu se poate spune despre șoferi. Este o formă de respect. Există o legătură puternică și un respect între noi născut din pasiunea pentru motoare. Mitul acesta că motociclismul înseamnă doar viteză, rock și droguri nu este adevărat.

Ionel Grecu, președinte Club Moto Mușatinii RC Roman
moto musatinii 2

Situația de criză în această perioadă a epidemiei de Covid 19 nu i-a lăsat indiferenți. Membrii Clubului Moto Mușatinii au dovedit că a empatiza cu cei în nevoie este o formă de umanitate, de a menține vie flacăra speranței, că toți putem să dăm o mână de ajutor, într-un fel sau altul, celor care chiar au nevoie. 

Nu am putut fi indiferenți la nevoile celor mai în vârstă. Mereu am fost alături de ei, într-un fel sau altul. În luna martie am împărțit persoanelor în vârstă 100 de măști, în acea perioadă în care nu se găseau nicăieri. Pentru acest lucru trebuie să mulțumim familiei Rogoz care ne-a sponsorizat pentru a putea să ducem la îndeplinire acest lucru. Am ales să stăm în fața C.A.R.P din municipiu și am împărțit pensionarilor măști de protecție. În pragul Sărbătorilor Pascale am pus mână de la mână și am făcut pachete cu alimente pe care le-am dăruit vârstnicilor. Asta o facem frecvent. Mereu suntem dispuși să strângem bani din bugetul propriu pentru astfel de cazuri. De exemplu, avem și o fetiță la Gorun, comuna Oniceni, care are probleme de sănătate și stă cu bunica ei. Ne îngrijim de ea atât cât putem, necondiționat. Așa simțim noi. Încă mai există speranță. Oamenii încă se mai pot numi oameni. Noi credem că lucrurile mici pot aduce satisfacții mari.

Ionel Grecu, președinte Club Moto Mușatinii RC Roman
moto musatinii 3

Iar lista acțiunilor în beneficiul comunității poate continua. Membrii clubului moto din Roman au diferite profesii însă, dincolo de pasiunea lor, îi unește ceea ce se numește compasiune sau mai bine-zis, dragostea pentru cei în nevoie. Este o lecție de viață pe care ne-o dau acești oameni, că nu ne trebuie foarte mult pentru a readuce un zâmbet pe chipul cuiva sau o rază de lumină într-o viață mohorâtă.

CITEȘTE ȘI: 

Oamenii comunității (I) – Elena Damian: “Lavanda este o plantă în care se îmbină frumosul, utilul și plăcutul”

Oamenii comunității (II) – Bogdan Roman: “Când observi impotența administrației locale, trebuie să te implici”

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.