Monitorizare inRoman.ro: Deputatul Șerban susține scutirea de la taxa de timbru pentru persoanele care câștigă sub 1.000 de lei

de | 10/03/2020 | Monitorizare parlamentari, Național, Politică

Județul Neamț are 11 parlamentari: trei senatori și opt deputați. În Senatul României sunt Emilia Arcan (PSD), Dan Manoliu (PSD) și Eugen Țapu Nazare (PNL). În Camera Deputaților nemțenii sunt reprezentați de: Dănuț Andrușcă (PSD), Iulian Bulai (USR), Corneliu-Mugurel Cozmanciuc (PNL), Neculai Iftimie (independent), Laurențiu-Dan Leoreanu (PNL), Alexandru Rotaru (PSD), Viorel Stan (PSD), Ciprian-Constantin Șerban (PSD). Ce au făcut aceștia în sesiunea parlamentară septembrie – decembrie 2019? înRoman.ro continuă analiza bazată pe cifre oficiale a activității fiecărui parlamentar din județ. 

Ciprian Șerban, deputat PSD, face parte din Comisia juridică, de disciplină și imunități și este membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Estonia, Turcia și Letonia. Începând cu februarie 2019, este vicelider al grupului PSD din Camera Deputaților.

Activitatea deputatului Ciprian Șerban în sesiunea parlamentară septembrie – decembrie 2019:

 • 13 luări de cuvânt;
 • 0 interpelări/ întrebări;
 • 15 de comunitate/declarații de presă;
 • a semnat 15 de propuneri legislative;
 • a votat de 221 de ori (vezi aici cum a votat la fiecare proiect în parte);
 • raportat la evidența votului electronic (voturi totale vs. voturi la care a participat), deputatul a avut o prezență de peste 80%.

Ciprian Șerban este cosemnatar al Legii 13/2020, pentru modificarea şi completarea Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006. Prin această lege, gestionarii fondului cinegetic sunt obligați să informeze primăriile și consiliile județene cu privire la administrarea fondului, efectivele existente, asigurarea hranei complementare. Legea mai stabilește și cine plătește despăgubirile, în cazul producerii de pagube sau în cazul rănirii ori a decesului unor persoane.

O altă inițiativă legislativă se referă la ajutorul public judiciar în materie civilă. Dacă modificările vor deveni lege, atunci statul va putea acorda sprijin pentru taxa de timbru maxim contravaloarea a 20 de salarii minim brute pe țară la nivelul anului în care s-a formulat cererea, persoanele care vor câștiga sub 1.000 lei nu vor plăti deloc taxa de timbru, iar cele care vor câștiga cel mult 2.000 lei, vor plăti doar jumătate din taxa de timbru.

Declarațiile de avere și interese ale lui Ciprian Șerban:

 • 2 apartamente (câte 3/8 din fiecare) în Roznov;
 • un ceas de 5.000 euro;
 • două credite care cumulează  25.000 euro;
 • este asociat la SC Euroconcip SRL și la SC In2Energy Holding SRL;
 • este președinte TSD Neamț și vicepreședinte PSD Neamț.

Cât ne costă pe noi, cetățenii, prezența lui Ciprian Șerban în Camera Deputaților?

Indemnizația netă a parlamentarului a fost, în luna decembrie 2019, de 10.951 lei. La indemnizație se adaugă și o diurnă, decontarea cheltuielilor cu transportul și cazarea.

Ciprian Șerban are cabiente parlamentare în Piatra-Neamț, str. Republicii, nr. 17, și în Roznov, str. Tineretului, nr. 663.

VEZI ȘI: 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.