Monitorizare înRoman.ro: Neculai Iftimie, un deputat care a prins curaj – de la zero activitate la zeci de întrebări

de | 01/08/2018 | Administrație, Județean, Monitorizare parlamentari, Politică

Județul Neamț are 11 parlamentari: trei senatori și opt deputați. În Senatul României sunt Emilia Arcan (PSD), Dan Manoliu (PSD) și Eugen Țapu Nazare (PNL). În Camera Deputaților nemțenii sunt reprezentați de: Viorel Stan (PSD), Dănuț Andrușcă (PSD), Neculai Iftimie (PSD), Ciprian-Constantin Șerban (PSD), Alexandru Rotaru (PSD), Corneliu-Mugurel Cozmanciuc (PNL), Laurențiu-Dan Leoreanu (PNL), Iulian Bulai (USR).

Ce au făcut aceștia în sesiunea parlamentară februarie – iunie 2018? înRoman.ro continuă analiza bazată pe cifre oficiale a activității fiecărui parlamentar, oferind o nouă sinteză a activității reprezentanților noștri în Legislativul României, similară celei de la începutul acestui an. 

Neculai Iftimie, deputat PSD, este membru în Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională și face parte din grupurile de prietenie cu Arabia Saudită, Venezuela și Kuwait.

Ce a făcut Neculai Iftimie în sesiunea februarie – iunie 2018:

  • are 20 de luări de cuvânt (spre diferență de una singură, în tot anul trecut);
  • a făcut 20 de declarații politice (niciuna în tot anul trecut);
  • a inițiat/susținut 22 de propuneri legislative, 8 fiind promulgate legi;
  • a adresat 33 de întrebări/interpelări (față de niciuna anul trecut)
  • a votat de 469 de ori (vezi aici cum a votat de fiecare dată);
  • raportat la evidența votului electronic (voturi totale vs. voturi la care a participat), deputatul a avut o prezență de aproximativ 53%.

Față de primele două sesiuni parlamentare anterioare, când Neculai Iftimie figura cu zero declarații politice și zero întrebări și interpelări (după cum înRoman.ro a scris aici), activitatea parlamentarului s-a îmbunătățit considerabil, având, în medie, mai mult de o înrebare pentru fiecare săptămână de activitate.

Deputatul Iftimie a prins curaj și a pus accentul pe probleme din diferite domenii, fiind interesat de „aparatul bugetar inefiecient și umflat artificial”, de cum agenții economici sunt controlați excesiv (a propus o unificare a instituțiilor de control), de birocrația în obținerea avizelor pentru accesarea fondurilor europene. A întrebat și de „jaful în procesul de reconstituire a dreptului de proprietate”, iar Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților i-a trimis o listă lungă cu sesizări către DNA și Parchete din țară (niciun caz în Neamț), despre gestionarea deșeurilor și asigurarea populației cu lemnul necesar pentru încălzire.

Declarația de avere și interese a lui Neculai Iftimie:

  • 1 teren intravilan în localitatea Negulești;
  • 1 casă în Negulești;
  • 1 apartament în Piatra-Neamț;
  • 1 autoturism Audi fabricat în 2013;
  • 1 autoturism Renault fabricat în 2015;
  • 2 credite ce cumulează 32.000 euro, scadente în 2020;
  • pensie de la Casa de pensii a MAI, în valoare de 112.000 lei/an 2017 (aproximativ 9.300 lei/lună).

Cât ne costă pe noi, cetățenii, prezența lui Neculai Iftimie la lucrările plenului Camerei Deputaților?

Indemnizația netă a parlamentarului a fost, în luna mai 2018, de 10.003 lei. La indemnizație se adaugă o diurnă și decontarea cheltuielilor cu transportul și cazarea.

Cabinetul parlamentar din teritoriu figurează în comuna Alexandru cel Bun, sat Vaduri, str. Ştefan cel Mare, nr. 56. Nu este niciun număr de telefon de contact, ci doar o adresă de e-mail: neculai_iftimie@yahoo.com.

Ce au făcut alți parlamentari în sesiunea februarie – iunie 2018:

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.