Monitorizare înRoman.ro: Senatorul Manoliu ar da impozitul pe venit al părinților pentru terapia copiilor cu cerințe speciale

de | 16/08/2019 | Județean, Monitorizare parlamentari, Politică

Județul Neamț are 11 parlamentari: trei senatori și opt deputați. În Senatul României sunt Emilia Arcan (PSD), Dan Manoliu (PSD) și Eugen Țapu Nazare (PNL). În Camera Deputaților nemțenii sunt reprezentați de: Dănuț Andrușcă (PSD), Iulian Bulai (USR), Corneliu-Mugurel Cozmanciuc (PNL), Neculai Iftimie (PSD), Laurențiu-Dan Leoreanu (PNL), Alexandru Rotaru (PSD), Viorel Stan (PSD), Ciprian-Constantin Șerban (PSD).
Ce au făcut aceștia în sesiunea parlamentară februarie – iulie 2019? înRoman.ro continuă analiza bazată pe cifre oficiale a activității fiecărui parlamentar, oferind o nouă sinteză a muncii realizate de reprezentanții noștri în Legislativul României. 

Dan Manoliu, senator PSD, este membru în Comisia pentru transporturi și infrastructură, membru în Comisia comună pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova, vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara țării și membru în Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea, modificarea și completarea propunerilor legislative în materie electorală. De asemenea, este membru în grupurile de prietenie cu Croația, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și secretar al grupului de prietenie cu Portugalia.

Activitatea senatorului Dan Manoliu în sesiunea parlamentară februarie – iulie 2019:

  • 4 luări de cuvânt;
  • 4 declarații politice;
  • 1 întrebări/interpelări;
  • 14 inițiative legislative.

Site-ul Senatului nu permite centralizarea voturilor fiecărui senator, astfel că, spre deosebire de monitorizarea deputaților, la senatori nu se poate vedea de câte ori au votat. Totuși, dacă aveți răbdare, puteți căuta un anume vot al senatorului Dan Manoliu, fie prin introducerea unor cuvinte-cheie, fie prin introducerea unei anumite date.

Senatorul Manoliu, în calitate de membru al Comisiei speciale pentru modificarea legislației electorale, este unul dintre semnatarii legii care oferă posibilitatea românilor din afara țării să voteze prin corespondență sau să se înscrie pentru a vota la cea mai apropiată secție din țara în care se află în perioada alegerilor. Aceeași lege prevede faptul că, pentru secțiile de votare din străinătate, programul de vot poate fi prelungit dacă la urne se prezintă un număr foarte mare de alegători.

Dan Manoliu a semnat o ințiativă legislativă prin care operatorii regionali de apă și canalizare (cum este apaserv în județul Neamț) să poată desfășura și activități de extragere, producere, îmbuteliere și distribuire de apă de izvor și apă de masă, dacă profitul obținut merge în cofinanțări pentru proiecte europene. Totodată, parlamentarul susține și un proiect privind înființarea unui Secretariat de stat pentru problemele rezerviștilor și generalilor, dar și unul prin care părinții copiilor cu cerințe educaționale speciale să folosească impozitul pe salariu pentru plata terapeuților. Această ultimă inițiativă a fost respinsă de Senat, dar are șansa de a deveni lege dacă va fi aprobată de Camera Deputaților.

Declarațiile de avere și interese ale lui Dan Manoliu:

  • 1 teren intravilan în comuna Cordun;
  • 1 casă în Cordun;
  • 2 apartamente în Roman;
  • bijuterii, obiecte de cult și ceasuri în valoare de 5.500 de euro;
  • 2 credite ce depășesc 100.000 lei;
  • membru în Asociația RLTU București;
  • președinte PSD Roman;
  • vicepreședinte PSD Neamț.

Cât ne costă pe noi, cetățenii, prezența lui Dan Manoliu în Senat?

Indemnizația netă a parlamentarului a fost, în luna aprilie 2019, de 11.438 lei. La indemnizație se adaugă o diurnă și decontarea cheltuielilor cu transportul și cazarea.

Dan Manoliu are birou parlamentar în sediu PSD Roman și ține audienție în fiecare sâmbătă (de la 10.00 la 13.00) și duminică (între 11.00 și 13.00). De asemenea, senatorul poate fi contactat la biroul de la Senat, din Calea 13 Septembrie, nr. 1-3, sector 5, Bucureşti, telefon: 021.312.03.78, fax: 021.312.37.36.

VEZI ȘI: 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.