Monitorizare înRoman.ro: Senatorul Țapu-Nazare – 12 întrebări și 7 inițiative legislative

de | 06/08/2018 | Județean, Monitorizare parlamentari, Politică

Județul Neamț are 11 parlamentari: trei senatori și opt deputați. În Senatul României sunt Emilia Arcan (PSD), Dan Manoliu (PSD) și Eugen Țapu Nazare (PNL). În Camera Deputaților nemțenii sunt reprezentați de: Viorel Stan (PSD), Dănuț Andrușcă (PSD), Neculai Iftimie (PSD), Ciprian-Constantin Șerban (PSD), Alexandru Rotaru (PSD), Corneliu-Mugurel Cozmanciuc (PNL), Laurențiu-Dan Leoreanu (PNL), Iulian Bulai (USR).

Ce au făcut aceștia în sesiunea parlamentară februarie – iunie 2018? înRoman.ro continuă analiza bazată pe cifre oficiale a activității fiecărui parlamentar, oferind o nouă sinteză a activității reprezentanților noștri în Legislativul României, similară celei de la începutul acestui an. 

Eugen Țapu Nazare, senator PNL, este chestor al Senatului, membru în Comisia pentru drepturile omului, culte și minorități, Comisia pentru dezvoltare și strategie economică, membru supleant în Adunarea parlamentară a OSCE. de asemenea, este membru în grupurile parlamentare de prietenie cu China, Coreea și Muntenegru și membru în grupul Pro-America din Parlament.

Activitatea senatorului Eugen Țapu Nazare în sesiunea parlamentară februarie – iunie 2018:

  • 7 inițiative legislative;
  • 6 declarații politice;
  • 12 întrebări (în mandatul anterior, senatorul a avut o singură întrebare în patru ani);
  • 2 interpelări;
  • 12 de luări de cuvânt în plen;
  • a susținut 4 moțiuni.

Site-ul Senatului nu permite centralizarea voturilor fiecărui senator, astfel că, spre deosebire de monitorizarea deputaților, la senatori nu se poate vedea de câte ori au votat. Totuși, dacă aveți răbdare, puteți căuta un anume vot al senatorului Eugen Țapu, fie prin introducerea unor cuvinte-cheie, fie prin introducerea unei anumite date.

Spre diferență de tot anul trecut, senatorul Țapu-Nazare a fost ceva mai activ în perioada februarie – iunie (un motiv ar fi și că spre sfârșitul lui 2017 a avut probleme de sănătate). Printre propunerile legislative susținute de senatorul Țapu se numără cea privind declararea lui Vasile Lucaciu ca erou al națiunii române, cea privind întreținerea animalelor de serviciu „ieșite la pensie” din instituțiile publice, o lege anti-birocrație și o propunere privind susţinerea eliminării autovehiculelor poluante, cu vechime mai mare de 12 ani şi acordarea de voucher valoric, în sumă de 4.500 de lei, pentru achiziţia de panouri solare, centrale termice cu coeficient de poluare redus şi surse alternativ/ecologice.

În întrebările adresate guvernanților, parlamentarul a adus în discuție teme precum lărgirea drumului european E85, realizarea unor sisteme de irigații, construirea de toalete în toate școlile.

Declarațiile de avere și interese ale lui Eugen Țapu Nazare:

  • o casă în Roman;
  • un teren în Roman;
  • bijuterii de 15.000 euro;
  • i-a împrumutat 700.000 lei lui Dorin Ursărescu.

Cât ne costă pe noi, cetățenii, prezența lui Eugen Țapu Nazare în Senat?

Indemnizația lunară brută (cu tot cu taxe) a parlamentarului este de 19.000 lei. La indemnizație se adaugă o diurnă și decontarea cheltuielilor cu transportul și cazarea. Pe site-ul Senatului nu figurează nicio adresă pentru cabinetul parlamentar din teritoriu al senatorului, singurele date de contact fiind cele de la Parlament.

Ce au făcut alți parlamentari în sesiunea februarie – iunie 2018:

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.